Wednesday, December 16

Scholar JPA untuk UIA



Peringatan buat kawan-kawan yang selalu parking motor kat tempat biasa kita tu, (tepi audi). Tempat parking kita dah hampir satu semester lebih tu kini jadi sasaran security nak saman. Hari ini beberapa buah motor telah disaman sebab letak kat situ. Jadi beringatlah. Takkan nak habiskan duit JPA kat UIA je. . Alahai, bukan rezeki mereka yang hadir ke Book Award dalam hujan-hujan, keluar audi tengok kena saman.

8 Comments:

Anonymous said...

Jahat gila lah saman org nampak sgt slps JPA masuk..Teringin sgt duit student UIA ni..Ibnu sabil juga yg nk dijadikan mangsa..Dah la tu tempat tu bukannya ada tulis "No parking" pun..Dan belum maklum pun sbg tempat larangan parking spnjang kita di KOP selama 1 sem lbh ni..Nak kata m'halang laluan pun tidak juga..

Anonymous said...

Pasal nk saman beriya2..Tp security & safety bukannya jaga sgt pun..

Anonymous said...

huh, byk giler hbs duit utk saman... UIA ni mcm takda kerja lain.. duit tu kalu derma kat org lg baik..ni tak, derma kat UIA pastu UIA gn duit tu beli alat kunci tayar..huh..geram tul.. Ya Allah, kami serahkan segalanye pada-Mu.

azwadi kamarudin on December 16, 2009 at 10:49 PM said...

xtaula....banyak sangat benda yang perlu diperhalusi... kena define balik tugas security supaya keselamatan diutamakan.

lappi said...

diorg saman psl mrh kne LANGGAR aritu kot...ahahahah!!!

Anonymous said...

Dah la saman "bias"..Dekat staff tak de lah pulak nak saman.. Sahih2 depan mata aku dekat student hari tu dia letak saman..Dlm hari yg sama dekat staff dia letak notis warning saja..Apa kejadahnya???Student lbh berhak m'beri duit kpd UIA ke b'banding staff? Maaf ye owner, dgn izin, sy nak bgtau yg security bias bolehlah dipanggil BODOH & BENGONG!!! Kalo diorang rasa diorang dah adil sgt.. Xpayahla nk terasa aku kutuk diorang.. Aku kutuk pak guard2 bodoh yg bias tu saje.. Pak guard UIA kan sumanya amanah, adil, cekap, dan berhemah.. Puji ni weh!

Anonymous said...

eh, bukan kat semua staff dia x saman la. tak elok fitnah. rasa SEGELINTIR SECURITY GUARD je BIAS. BUKAN SEMUA. janganlah kita menyalahkan semua security guard. kerana nila setitik,rosak susu semua. semalam ada gak kereta staff yang kena saman. parking dekat ngan audi. di sebelah kanan tempat brothers parking. inilah dia namanya DUGAAN.

parking kena saman. dengar ceramah Pharmaniaga yang tak sebeberapa + refreshment tidak ada walaupun ingat ada. apa pun . ada kot hikmahnya dapat rm300. leh buat bayar saman.

kesimpulan- janganlah cepat melenting. tak elok complaint2 sgt. kan boleh tulis surat ke. buat apa nak melenting-lenting jerit bodoh, bangang, bengong, dumb ass dan sebagainya.

p/s : manusia sering melakukan kesilapan apabila jugdement dan kata-kata di pengaruhi emosi. sebaik-baiknya membuat comment ketika tenagh tenang

Anonymous said...

Aaa.. Betul2.. Buat surat ada jgak benefitnya.. Kalo melenting dan mencarut2 pun bkn ada kesan apa2 pun kat pak guard tu.. Anyway, kdg2 emosi tu biasela.. Manusia namanya pun.. Bak tazkirah Muzani td, Allah Maha Pemaaf kan.. Marilah kita sama2 memohon ampun drpd Allah sebanyak yg mungkin atas dosa2 kita yg tak terkira banyaknya.. Salam Maal Hijrah!!!

 

Followers

Fortified Fraternity Copyright © 2009