Saturday, October 17

Perhatian untuk Authors!

Assalamualaikum...

Untuk melajukan 'load time' page blog batch, saya telah meletakkan fungsi 'read more'. Sekarang, saiz blog batch ialah 300 kb lebih yang memakan masa selama 0.7 saat untuk diload. Terkadang, ada antara kita yang susah nak load blog batch ni. Lambatlah nak 'load' solah. Walaupun saya tersenyum sinis seketika, tapi ada betul nya juga. Memang ya pun, blog terbaik saiznya kurang daripada 100kb.

Justeru saya menyeru kepada semua penulis-penulis blog ni, agar menggunakan fungsi baru tersebut. Mudah saja.

Langkah 1

semasa nak tulis entri, tekan edit html macam kat bawah ni


Langkah 2

anda akan nampak macam ni

Langkah 3

Tulis beberapa paragraph kat atas span class=''full post''

Kemudian tulis paragraph yang lain antara span class="full post'' dan /span

Contoh:

Assalamualaikum...sahabat-sahabat. Sesungguhnya tanpa agama manusia binasa
span class="full post"
Agama Islam ialah satu-satunya agama yang diredhoi oleh Allah. Marilah sama-sama mengamalkan ajaran Islam secara optimum.
/span

Then, publish post.

Dekat blog nanti dia akan jadi macam ni.

Assalamualaikum...sahabat-sahabat. Sesungguhnya tanpa agama manusia binasa Read more...

Selamat mencuba.

p/s: tulis entry upload lah gambar sekali... Ini untuk menarik sahabat-sahabat lain untuk membaca. Ke arah blog batch yang responsif. Mari menjunjung tradisi, menzahir perubahan. terima kasih atas kerjasama semua.

2 Comments:

Anonymous said...

wahh, smakin mantap penguasaan coding nmpk..

Salahuddin Harith on October 17, 2009 at 5:58 PM said...

saya masih belajar dan sentiasa belajar. terima kasih buat mar...harap beri kerjasama ya...

 

Followers

Fortified Fraternity Copyright © 2009